فهرست محتوا

کانال‌سازی نقش موثری در ایجاد سیستم تهویه مناسب و استاندارد در ساختمان‌های معمولی و پروژه‌های بزرگ و کوچک صنعتی دارد. با کانال‌سازی اصولی و استاندارد می‌توان دمای هوا را در تمام بخش‌های یک محیط به صورت متعادل تنظیم کرد. برای کانال‌سازی ابتدا به تعیین شکل هندسی و محاسبات دبی می‌پردازند و سپس نقشه‌کشی انجام می‌دهند. ارتفاع و موقعیت مکانی، متراژ ساختمان، هزینه مربوط به حمل و نقل و… تعدادی از عوامل موثر بر هزینه کانال‌سازی هستند. با اطلاع از انواع کانال‌سازی و جنس کانال‌های مختلف می‌توانید کانالی متناسب با نیاز پروژه تهیه کنید.

کانال سازی چیست؟

کانال‌سازی یکی از بخش‌های کلیدی و اساسی صنعت است که نقش مهمی در ایجاد و حفظ جریان هوای مناسب دارد. در صورتی که این فرآیند به شکل اصولی و مطابق با استانداردها انجام شود، هوا به طور یکنواخت از منبع به قسمت‌های مختلف توزیع می‌شود و نوسانات دمایی رخ نمی‌دهد. برخلاف تصور رایج که کانال‌سازی را کاری ساده می‌دانند، انجام نادرست آن می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی در سیستم‌های تهویه ساختمان‌ها و فضاهای صنعتی شود. با توجه به افزایش نیاز به کانال‌سازی در محیط‌های صنعتی و کارگاه‌ها، امروزه تولیدکنندگان زیادی در این حوزه فعالیت می‌کنند.

شرکت تاسیساتی آرمهر، با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه، خدماتی بی‌نظیر در تأسیسات مکانیکی ساختمان به شما ارائه می‌دهد.
تیم مهندسان مجرب ما آماده است تا بهترین راهکارها و تجهیزات را برای پروژه شما فراهم کند. با ما در ارتباط باشید

کانال سازی برای چه مجموعه هایی انجام می شود؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوری‌های نوین، امکانات رفاهی در تمامی حوزه‌ها به شکل بهتری ارائه می‌شود. یکی از این فناوری‌ها، کانال‌سازی است که به منظور تنظیم دمای داخلی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. به همین دلیل، معماران و مهندسان به گونه‌ای کانال‌ ها را می‌سازند که دما و رطوبت محیط بهینه و متعادل باشد. هرچه این فرآیند با دقت بیشتری انجام شود، عملکرد سیستم تهویه مطبوع نیز بهبود خواهد یافت. در کانال‌سازی از لوله‌هایی برای ایجاد سیستم تهویه مطبوع استفاده می‌شود که به توزیع یکنواخت دما کمک می‌کند. برخی از مجموعه‌هایی که از این فناوری بهره می‌برند شامل موارد زیر هستند:

  • بیمارستان‌ها
  • کارخانه‌ها
  • ساختمان‌های مسکونی
  • کارگاه‌ها
  • مراکز تجاری
  • برج‌ها
  • ساختمان‌های اداری
  • مدارس و دانشگاه‌ها.

کانال سازی صنعتی و انواع آن

در کانال‌سازی صنعتی به ساخت و اجرای کانال انتقال هوا در پروژه‌های صنعتی می‌پردازند. برای انتخاب داکت هوا نیز، ابعاد و جنس ورق‌های مناسب برای پروژه را در نظر می‌گیرند.  لازم به ذکر است که در کانال‌سازی صنعتی که مخصوص پروژه‌های صنعتی است عواملی مانند ابعاد کانال، ضخامت ورق فولادی  فشار و دمای هوا تاثیر بالایی دارند. برای اجرای کانال‌سازی صنعتی باید از پیمانکاران باتجربه و متخصص در این زمینه کمک گرفت. انواع کانال‌سازی صنعتی بر اساس جنس عبارتنداز:

کانال‌سازی صنعتی گالوانیزه:

ورق‌های گالوانیزه در تولید کانال‌های انتقال هوا کاربرد دارند. از ویژگی‌های این کانال‌ها می‌توان به سبکی و مقاومت بالا اشاره کرد.

کانال‌سازی صنعتی پیش‌عایق:

فوم پلی‌اورتان با ضخامت ۱ تا ۳ میل، عایق حرارتی قوی‌ محسوب می‌شود. این نوع کانال‌سازی در صنعت نفت و پتروشیمی اجرا می‌شود.

کانال هوا جوشی:

کانال‌های هوا جوشی به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار در صنایع گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کانال‌ها به انتقال گاز یا دیگر سیال مشابه از بخشی به بخش دیگر کمک می‌کنند. هزینه کانال‌سازی با این کانال‌ها هم‌ پایین است.

کانال ایرواشر:

کانال‌های ایرواشر هم در محیط‌های مرطوب مورد استفاده قرار می‌گیرند. از ویژگی‌های کانال ایرواشر می‌توان به هدررفت بسیار کم و نصب و طراحی آسان اشاره کرد. از این کانال‌ها در محیط‌های پر گردوغباری که به دلیل وجود رطوبت نمی‌توان آن‌ها را به بیرون هدایت کرد، استفاده می‌شود.

کانال سازی کولر

امروزه عملیات کانال‌سازی کولر در بیشتر منازل انجام می‌شود. برای کانال‌سازی کولر از ورق‌های فولاد یا گالوانیزه استفاده می‌شود. کانال‌سازی را قبل از اجرای سقف کاذب و هنگام ‌نازک‌کاری انجام می‌شود و سپس برای کاهش اتلاف انرژی و عایق کردن آن از پشم شیشه استفاده می‌شود. کانال‌سازی کولر کاری تخصصی است و باید توسط فردی ماهر در این زمینه انجام شود. اگر کانال‌سازی توسط فردی مجرب در زمینه کانال‌سازی و سیستم تهویه مطبوع ساختمان انجام شود؛ از بروز مشکلات در آینده جلوگیری می‌شود.

مراحل کانال سازی

اولین مرحله‌ی اجرای کانال‌سازی، تعیین شکل هندسی است. در این مرحله تصمیم می‌گیرند که کانال اسپیرال برای پروژه مناسب است یا چهارگوش. البته معمولا از شکل هندسی اسپیرال برای کانال‌کشی استفاده می‌کنند. مرحله دوم مربوط به انجام محاسبات دبی است‌. در این‌ مرحله با محاسبه دبی سیال می‌توان فشار، جنس کانال، شکل هندسی و خمش‌های لازم را تعیین کرد. ضخامت کانال را هم باتوجه به دبی مشخص می‌کنند. مرحله نهایی در کانال‌سازی مرحله انجام محاسبات ابعاد و نقشه نهایی است. در این مرحله با توجه به شکل هندسی و دبی سیال داخل کانال، نقشه نهایی را ترسیم می‌کنند.

مزایای کانال سازی

کانال‌سازی مزایای زیادی دارد و به همین دلیل در محیط‌های صنعتی از آن استفاده می‌شود‌. با اطلاع از این مزایای می‌توانید به اهمیت بالای کانال‌سازی صنعتی پی برد. تعدادی از مزایای کانال سازی عبارتند از:

  • مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت کانال‌سازی، مستقیم و مجزا بودن سیستم تهویه هوا است.
  • امکان استفاده از سریع‌ترین سیستم گرمایشی و سرمایشی در تمام فصول سال
  • امکان انتقال سریع هوای موردنیاز از مبدا به مقصد فراهم می‌شود.
  • با استفاده از این کانال‌ها می‌توان هوا با حجم زیاد را انتقال داد.
  • توسط کانال‌سازی می‌توان مانع اتلاف انرژی شد و چگونگی انتقال را برنامه‌ریزی کرد.
  • به وسیله کانال‌سازی می‌توان مصرف انرژی را کاهش و راندمان کاری را افزایش داد.

انواع کانال سازی بر اساس اشکال

برای اجرای کانال‌سازی روش‌های مختلفی وجود دارد.‌ هر کدام از این روش‌ها با مزایا و معایبی همراه هستند که با توجه به شرایط ساختمانی که قرار است ساخته شود، یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنند. برای انتخاب بهترین روش برای ایجاد این سیستم تهویه مطبوع، معماری و طراحی ساختمان را در نظر می‌گیرند. لازم به ذکر است که کانال‌ها اشکال مختلفی دارند که انتخاب روش مناسب موثراند. در ادامه دو مدل از کانال ها را معرفی می‌کنیم:

کانال های چهارگوش

یکی از اصلی‌ترین عوامل موثر در کیفیت کانال‌سازی، نوع کانال مورد استفاده است. با استفاده از کانال مناسب می‌توان سیستم تهویه مطبوع را به صورت استاندارد اجرا کرد. کانال‌های چهارگوش به عنوان بهترین و پرفروش‌ترین کانال‌ها معرفی می‌شوند. با این حال این کانال‌ها نیز مانند هر محصول دیگری با برخی معایب همراه هستند. آلودگی صوتی بالا و اشغال فضای زیاد برخی از معایب این محصول هستند. مزایای این کانال‌ها در مقایسه با معایب‌شان بیشتر است. از مزایای کانال‌های چهارگوش می‌توان به قیمت پایین و مناسب، عدم نیاز به تجهیزات زیاد، سرعت اجرای بالا و طراحی آسان و سریع اشاره کرد.

کانال های گرد

اگر می‌خواهید کانال‌سازی را با کانال‌های باکیفیت و مناسب اجرا کنید، توصیه می‌شود از کانال‌های گرد استفاده کنید. این کانال‌ها به دلیل سبکی و کاهش صدا یکی از پرکاربردترین کانا‌ل‌ها در این زمینه هستند. ظاهر زیبا،  راندمان بالا، سرعت انتقال هوای بالا، افت فشار پایین و ضد زنگ بودن از مزایای این کانال‌ها هستند که آن‌ها را برای کانال‌سازی استاندارد مناسب کرده‌اند. همچنین اگر می‌خواهید خیلی سریع کانال‌سازی را اجرا کنید، می‌توانید از کانال‌های گرد استفاده کنید. این کانال‌ها علاوه بر سرعت اجرای بالا، مقاومت زیادی هم از خود نشان می‌دهند.

فرم درخواست خدمات

از طریق فرم زیر می‌توانید نوع خدمات مورد نظر خود را ثبت کنید. کارشناسان ما پس از بررسی در اسرع وقت با شما تماس خواهد گرفت

فیلد های "*" اجباری هستند

انواع کانال بر اساس جنس

با کسب اطلاعات درمورد جنس‌های مختلف کانال‌ها، می‌توانید بهترین کانال را برای کانال‌سازی انتخاب کرده و از کیفیت بالای آن اطمینان حاصل کنید. کانال‌های گالوانیزه بر اساس جنس هم تقسیم‌بندی‌هایی دارد و باتوجه به پروژه مدنظر (پتروشیمی، تهویه خانگی و..) می‌توان کانال مناسب را انتخاب کرد. تعدادی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کانال‌های مورداستفاده در کانال‌سازی عبارتنداز:

کانال‌های فلزی:

مواد اولیه کانال‌های فلزی، آهن و آلومینیوم است. البته امروزه از آهن به دلیل وزن زیادش، زیاد استفاده نمی‌شود؛ ولی برای بیشتر سیستم‌های تهویه خانگی از کانال‌های کولر آلومینیومی چهارگوش استفاده می‌کنند.

کانال‌های گالوانیزه:

کانال‌های گالوانیزه کاربرد زیادی در کانال‌سازی دارند. این کانال‌ها از نظر اسپیرال به شکل هندسی تولید شده و در سیستم‌های تهویه صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کانال‌های پیش عایق:

ماده اولیه کانال‌های پیش عایق، دو ورق آلومینیوم یا گالوانیزه و یک عایق صدا یا حرارت بین آن‌ها است. بدین ترتیب به مقاومت دمایی بالایی می‌رسند و در صنعت پتروشیمی کاربرد دارند.

کانال‌های پلاستیکی:

از این کانال‌ها که از پلاستیک فشرده ایجاد شده‌اند و وزن سبکی دارند، مقاومت بالایی هم در برابر فشار داخلی و ضربات خارجی از خود نشان می‌دهند.

کانال‌های پارچه‌ای:

کانال‌های پارچه‌ای در دسته کانال‌های نوین قرار دارند و در صنعت تهویه مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کانال‌ها از پارچه‌عایق نسوز ساخته شده و به دلیل مقاومت کشسانی بالای خود در سیستم‌های تهویه خانگی و صنعتی به صورت گسترده استفاده می‌شوند.

کانال‌های فلکسی (لوله فلکسیبل):

کانال‌های فلکسی هم از جدیدترین کانال‌های تهویه به شمار می‌آیند و در کانال‌سازی کولر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کانال‌ها به دلیل انعطاف‌پذیری (فلکسیبل بودن) استفاده آسانی در طراحی داخلی دارند.

لوازم کانال سازی کولر

لوازم مخصوصی برای کانال‌سازی کولر وجود دارند که کار کارشناسان را بسیار راحتتر کرده است. هر کدام از این تجهیزات اهمیت زیادی در اجرای بخش‌های مختلف کانال‌سازی دارند. کارشناسان هم باتوجه به نیاز مشتری و بررسی موقعیت ساختمان از لوازم‌ مخصوص کانال‌سازی کولر استفاده می‌کنند. تعدادی از لوازم مهم که در کانال‌سازی کولر مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارتنداز:

  • ورق‌های گالوانیزه، آلومینیومی و فلزی
  • دریچه کولر
  • قاب چوبی
  • پیچ و مهره
  • نخ نسوز
  • فلنچ (نبشی)
  • عایق الاستومری
  • گونه‌های نوار درزگیر

عوامل موثر بر هزینه کانال سازی

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که ذهن افرادی که اقدام به کانال‌سازی ساختمان می‌کنند، را درگیر می‌کند، هزینه کانال‌سازی است. همه می‌خواهند بدانند برای اجرای عملیاتی در ساختمان باید چقدر هزینه کرد و از کجا می‌توان بهترین مصالح را با کیفیت بالا و قیمت مناسب خرید. امروزه با جستجو در اینترنت می‌توان هر نوع اطلاعاتی را به دست آورد. با یک جستجوی ساده درمورد هزینه کانال‌سازی و عوامل موثر بر افزایش و کاهش قیمت‌ها می‌توانید برآوردی از هزینه‌ای که لازم است صرف کنید، داشته باشید.

تعدادی از عوامل موثر بر هزینه کانال‌سازی عبارتنداز:

  • ارتفاع و موقعیت مکانی محلی که قرار است در آن کانال‌سازی انجام شود.
  • نوع ورق‌های مورد استفاده در سیستم کانال‌کشی
  • ضخامت ورق‌های مورد استفاده
  • متراژ ساختمان
  • هزینه‌های مربوط به حمل و نقل
  • هزینه‌های مربوط به خرید تجهیزات مورد استفاده در کانال‌سازی
  • برند و جنس کانال‌های مورد استفاده در کانال‌سازی
سوالات متداول
مراحل کانال‌سازی چیست؟

برای کانال‌سازی مراحل تعیین شکل هندسی کانال‌ها، محاسبه دبی و سپس نقشه‌کشی به ترتیب طی می‌شود.

کانال‌سازی در بیمارستان‌ها، کارخانه‌ها، ساختمان‌های مسکونی، مراکز تجاری، برج‌ها، ساختمان اداری و مدارس و دانشگاه‌ها استفاده می‌شود.

کانال‌سازی صنعتی گالوانیزه، کانال‌سازی صنعتی پیش عایق، کانال‌سازی صنعتی هواجوشی و ایرواشر.

از مزایای کانال گرد می‌توان به وزن سبک، عایق صدا، ظاهر زیبا، راندمان بالا، افت فشار پایین و سرعت انتقال هوای بالا اشاره کرد.

قیمت پایین و مناسب، عدم نیاز به تجهیزات زیاد، سرعت اجرای بالا و طراحی آسان و سریع از مزایای کانال چهارگوش هستند.

Call Now Button