یکی از کارهای حیاتی و مهم و ساختمانسازی لوله کشی آب مصرفی آن است. زیرا باعث میشود تا آب به سرتاسر ساختمان برسد؛ بههمین دلیل این کار باید با متریال عالی و با روش درستی انجام شود تا گردش آب به شکل اصولی انجام گیرد. اگر لوله کشی آب مصرفی ساختمان به درستی اجرا نشود، در آینده با مشکلاتی نظیر نشتی، ترکیدگی، پوسیدگی و خوردگی روبهرو خواهد شد. امروزه لوله کشی ساختمان با روشهای مختلفی انجام میشود؛ همچنین جنس لولههای بهکار گرفته شده در ساختمان نیز امروزه کیفیت بهتری داشته و عمر مفید کار را بالا میبرد. شما با استفاده از متخصصان حرفهای در زمینه لوله کشی میتوانید کیفیت کار خود را بالاببرید و از خراب شدن سریع لولهها جلوگیری کنید.
دسترسی راحت به آب در بخشهای مختلف ساختمان بسیار اهمیت دارد و به همین دلیل نحوه لوله کشی آب مصرفی ساختمان نیز دارای اهمیت است. روشهای لوله کشی در طول زمان دچار تغییرات زیادی شده و امروزه بهگونهای لوله کشی میشود که تمامی نقاط ساختمان به آب گرم و سرد دسترسی راحتی داشته باشند. لوله کشی آب مصرفی ساختمان با ۳ روش مختلف سنتی، انشعابی و کلکتوری انجام میشود که در هر کدام از این روشها جنس لولهها متفاوت است.
در ساختمانهای قدیمیساز برای لوله کشی آب مصرفی از روش سنتی استفاده میکردند. این روش در گذشته بسیار مورد استفاده قرار میگرفت. جنس لولههایی که در روش سنتی بهکار میرود فلز است. امروزه این روش با معایب مختلفی مانند صرف هزینه زیاد برای نصب، زنگزدگی و خوردگی در طول زمان و… روبهرو است. با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، استفاده از این روش کاهش یافته و روشهای بهتر و مناسبتری جایگزین روش سنتی شدهاند. همچنین جنس لولههای بهکار رفته نیز عوض شده و لولههای فلزی به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند.
یکی از بهترین راهها برای لوله کشی آب مصرفی ساختمان لوله کشی انشعابی است. در این روش بعد وارد کردن لوله اصلی به داخل ساختمان، کنتوری داخل ساختمان نصب میشود. در این روش با استفاده از رایزر اصلی در ساختمان، ارتباط کاملی بین و انشعابات از سرلوله تا پایان وجود دارد. به همین دلیل به این روش لوله کشی انشعابی گفته میشود. جنس لولههای بهکار رفته در روش انشعابی لولههای پلیمری است که وظیفه اصلی آبرسانی در ساختمان را رایزر اصلی بوده و به عهده داشته و تفاوتی بین لوله کشی آب سرد و گرم وجود ندارد. برای انجام لوله کشی آب گرم کافیست که یک انشعاب از رایزر وارد سیستم حرارتی شده و آب گرم خارج شود. نحوه قرارگیری لولههای انشعابی به دو روش روکار و توکار تقسیم میشود که عبارتند از:
یکی از راههای لوله کشی آب مصرفی ساختمان، لوله کشی کلکتوری است. در این روش از وسیلهای به نام کلکتور استفاده میکنند. این روش برخلاف روش انشعابی لوله کشی به صورت جداگانه انجام میشود. در روش کلکتوری آب وارد رایزر اصلی شده و بعد از آن وارد کلکتور خواهد شد و سپس در مناطق مختلف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع در این روش، رایزر اصلی داخل یک کلکتور منشعب شده است. نصب کلکتورها در ساختمان براساس محیطهای مصرفی متفاوت بوده و این کلکتورها با تعداد خروجیها و ورودیهای مختلفی عرضه میشوند. باتوجه به این موضوع، باید گفت که برخلاف لوله کشی انشعابی برای آب سرد و گرم، به دو کلکتور احتیاج داریم. برخلاف روش قبلی، لولهها به صورت روکار قابل نصب نیستند و فقط به صورت توکار نصب میشوند. اجرای این روش به صورت توکار با دو مدل زیر سقفی و زیر کفی قابل انجام است.
شرکت تاسیساتی آرمهر، با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه، خدماتی بینظیر در تأسیسات مکانیکی ساختمان به شما ارائه میدهد.
تیم مهندسان مجرب ما آماده است تا بهترین راهکارها و تجهیزات را برای پروژه شما فراهم کند. با ما در ارتباط باشید
برای دریافت نتیجه بهتر و لوله کشی آب مصرفی مناسب و درست برای باید مراحل کار را به درستی و با دقت انجام داد. این مراحل شامل موارد زیر است:
1- ترسیم نقشه لوله کشی:
برای داشتن یک نقشه درست ابتدا باید تعداد طبقات ساختمان را مشخص نمود و بر طبق آن نقشه را از طبقه اول تا طبقه آخر ترسیم کرد.
2- اجرای لوله کشی رایزر به شکل درست:
رایزرها لولههایی هستند که به شکل عمودی قرار میگیرند. اجرای رایزر در لوله کشی انشعابی بدین گونه بوده که یک انشعاب از سر لوله قرار گرفته و تا آخر لوله بهم مرتبط است. انتخاب قطر مناسب برای رایزر از موارد مهم در اجرای درست آن است؛ زیرا در صورتی که رایزری با قطری کم انتخاب شود، ممکن است در طبقات بالاتر فشار آب افت کند.
3- اجرای انشعابات و لوله کشی:
انشعابات باید در ارتفاعی مناسب وصل شده و بعد به منبع اصلی رایزر متصل شوند. سپس لوله کشی در طبقات را به ترتیب اجرا کنند.
4- اتصال فینتینگ:
در این مرحله باید به باز کردن درپوشهایی که روی لولهها قرار دارند، پرداخت. بعد از باز کردن، تمام درپوشها را بهم متصل کرده و و در آخر با باز کردن آخرین درپوش آب را وارد سیستم لوله کشی کنید.
5- هواگیری:
آخرین مرحله هنگام راهاندازی لوله کشی آب مصرفی ساختمان، هواگیری است. هواگیری معمولا با خروج مقداری آب همراه خواهد بود. در این مرحله با شل کردن درپوشها هواگیری انجام شده و بعد از آن دوباره درپوشها را سفت میکنیم.
بهطور کلی برای لوله کشی آب در ساختمان خود باید از تیمهای مجرب و متخصص کمک بگیرید تا بتوانید بهترین و اصولیترین لوله کشی را انجام دهید و آب را به تمام نقاط ساختمان خود برسانید. شما با کمک از مجموعه ما میتوانید مناسبترین روش را اجرا کنید.
دسترسی به آب در تمام بخشهای مختلف ساختمان دارای اهمیت است. به همین دلیل لوله کشی اصولی آب ساختمان و رعایت استانداردهای آن مزایای زیادی دارد. از مهمترین مزیتهای استفاده از لوله کشی آب ساختمان میتوان به آسایش بیشتر ساکنان اشاره کرد. دسترسی راحتتر تمام بخشهای ساختمان به آب سرد و گرم، صرفهجویی در مصرف آب، کاهش هزینههای ناشی از تعویض و تعمیرات لولهها، افزایش ایمنی ساختمان و… نیز از دیگر مزیتهای لوله کشی آب مصرفی ساختمان به صورت اصولی است.
اگر به دنبال یک روند درست برای لوله کشی آب مصرفی ساختمان هستید، باید اصول و استانداردهای موجود در آن را رعایت کنید. برخی از این اصول شامل موارد زیر هستند:
از طریق فرم زیر میتوانید نوع خدمات مورد نظر خود را ثبت کنید. کارشناسان ما پس از بررسی در اسرع وقت با شما تماس خواهد گرفت
فیلد های "*" اجباری هستند
برای لوله کشی در ساختمان انواع مختلف لولهها با جنسهای متفاوتی وجود دارد که مورد استفاده قرار میگیرند. این امر توسط کادر اجرایی مجموعه براساس نوع ساختمان شما، تعداد طبقات، ویژگیهای آبوهوای محل زندگی و… مورد بررسی قرار میگیرد. سپس جنس مناسب برای لوله انتخاب میشود گه هر کدام از این لولهها دارای مزایا و معایبی هستند. برخی از این لولهها شامل موارد زیر است:
لوله گالوانیزه
این لولهها که به نام لولههای آهنی سفید نیز شناخته میشوند، دارای دو نوع فولادی و آهنی هستند. این نوع لولهها معمولا در ساختمانهای قدیمیساز بهکار میروند. در زمانی که شرایط و امکان تعویض لوله وجود داشته باشد از لولههای گالوانیزه استفاده میشود.
لوله چدنی
لولههای چدنی با چدن ریختهگری تولید شده و بر حسب نوع کارایی، مقدار آلیاژ، شکل و طول لوله و نوع اتصالات باهم تفاوت دارند. از لولههای چدنی بیشتر برای لوله کشی فاضلاب و گاز استفاده میکنند و نسبت به لولههای فلزی کمتر دچار فرسودگی میشوند. همچنین این لولهها هزینه کمتری نسبت به لولههای فلزی دارند.
لوله استیل
لولههای استیلی که در لوله کشی آب ساختمان بهکار میرود از فولاد ضدزنگ ساخته شده است. از این لولهها در محیطهایی که احتمال خوردگی و پوسیدگی زیادتر است استفاده میشود. مثلا در دستشویی به دلیل اینکه احتمال زنگ زدگی بالاست، از این لولههای ضد زنگ بهره میبرند.
لوله مسی
لولههای مسی در دسته مقاومترین لولهها در برابر خوردگی و آسیب قرار دارند. این لولهها را معمولا به هم جوش میدهند و به همین دلیل برای نصب آنها به اتصالات اضافی نیاز است
لوله پنج لایه
در لوله کشی ساختمان، لولهها اکثراً در معرض خوردگی یا تجمع رسوبات قرار دارند. برای رفع این مشکل میتوان از آلیاژهای مختلف یا پوشش دهی لولهها استفاده کرد. استفاده از لولههای پنج لایه میتواند از بروز این مشکلات جلوگیری کرده و به راحتی خم نمیشوند.
لولههای پلاستیکی
از لولههای پلاستیکی و پلیمری در لوله کشی ساختمانی بسیار استفاده میشود. لولههای پی وی سی را بیشتر برای تخلیه فاضلابها بهکار میبرند. لولههای حرارتی نیز ممکن است از جنس پلیمری باشند. این لولههای پلاستیکی انعطاف خوبی داشته و خم کردنشان راحت است.
لوله برنجی
این لولهها نیز مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی داشته و ترکیبی از برنج و مس هستند.
لوله کشی آب مصرفی ساختمان و قیمت آن به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در حال ساخت بودن یا مسکونی بودن ساختمان یکی از این عوامل موثر در قیمت لوله کشی است .کیفیت لولههای بهکار گرفته شده، نوع روش لوله کشی آب ساختمان، جنس لولهها و…همگی در قیمت لوله کشی ساختمان اثرگذار هستند. باتوجه به میزان اهمیت این کار و دسترسی راحت کل ساختمان به آب، باید برای لوله کشی آب مصرفی از متخصصان و کارشناسان این زمینه مشورت بگیرید. تیم متخصص و مجرب مجموعه ما با رعایت استانداردهای موجود میتواند بهترین و مناسبترین لوله کشی آب را برای محل مورد نظر شما اجرا کند.
لوله کشی انشعابی به صورت روکار به سرعت انجام شده و زمان زیادی را صرف نمیکند.
برای ساختمانهای نیمهساز یا درحال ساخت بهتر است از روش کلکتوری به صورت زیر سقفی با لوله هایی از جنس لایه استفاده کرد تا کیفیت لوله کشی افزایش یابد.
لولههای ساختمانی باتوجه به نیاز و شرایس متفاوت هستند اما بهترین گزینههای پیشنهادی برای ساختمانها لولههای پلی اتلین، مسی، لایها بوده که هرکدام کاربرد و مزیتهای منحصربهفردی دارند.
زمان لازم برای این کار باتوجه به تعداد طبقات و اندازه و پیچیدگی پروژه متفاوت است. مثلاً در خانههای معمولی ممکن است چند روز تا یک هفته طول بکشد و در پروژههای پیچیدهتر ممکن است زمانی زیادی لازم داشته باشد.
بله، یکی از کارهای مهم بعد از اتمام کار لوله کشی انجام تست نشتی است؛ زیرا این تست به ما کمک کرده تا از نشتی و مشکلات احتمالی دیگر جلوگیری کرده و در صورت هرگونه مشکل قبل از پیشروی بیشتر، آن را برطرف کرده و حل کنیم.
شرکت تاسیسات مکانیکی آرمهر با بهره گیری از دانش، تخصص و تجربه، برای ارائه ی خدماتی مناسب به کارفرمایان و تدوین بهترین راهکارها و تأمین برترین تجهیزات، بر این باوریم که توسعه، جز با اتکا به منابع انسانی توانمند و متخصص، به دست نخواهد آمد.