طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

فهرست محتوا

طراحی تاسیسات مکانیکی از آن دسته اقداماتی است که اهمیت بسیاری دارد و در صورت عدم دقت در آن، با مشکلات بسیاری روبه‌رو خواهید شد. طراحی تاسیسات که شامل سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی می‌شوند راه را برای اجرای سازه تسهیل می‌بخشند و اجراکنندگان می‌توانند به راحتی اقدامات لازم را انجام دهند. بخش‌های مربوطه شامل سیستم تهویه، سیستم گرمایش، سیستم اطفاء حریق و… می‌شود که باید طراحی شوند و طراحی مورد نظر باید با دقت انجام گردد. در واقع طراحی تاسیسات مکانیکی توسط تیم مهندسی آرمهر این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا تمامی اقدامات با صحت کامل انجام شوند و هیچ مشکلی در حین اجرا ایجاد نگردد.

طراحی انواع تاسیسات مکانیکی با آرمهر

قسمت‌های مختلفی وجود دارد که نیاز به طراحی دارند و بدون طراحی و بررسی شرایط نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرده و اقدامات لازم را اجرایی کرد. انواع تاسیسات شامل تاسیسات مکانیکی HVAC یا تهویه هوا، تاسیسات بهداشتی، تاسیسات برقی، گاز رسانی، آتش نشانی، استخر، سونا، جکوزی، آسانسور و پله برقی، تاسیسات درمانی، تاسیسات سیستم های بخار می‌شوند. هر یک از این تاسیسات به طراحی نیاز دارند و این اقدامات را می‌توانید به تیم مجرب و حرفه‌ای ما بسپارید.

شرکت تاسیساتی آرمهر، با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه، خدماتی بی‌نظیر در تأسیسات مکانیکی ساختمان به شما ارائه می‌دهد.
تیم مهندسان مجرب ما آماده است تا بهترین راهکارها و تجهیزات را برای پروژه شما فراهم کند. با ما در ارتباط باشید

طراحی سیستم تهویه هوا

از آنجا که سیستم تهویه هوا می‌تواند شرایط محیطی مطلوب را در ساختمان فراهم کند، وجود آن اهمیت بالایی دارد. در ابتدا باید سیستم مناسبی با ظرفیت قابل قبول برای محیط انتخاب کرد. در مرحله بعد باید کانال‌کشی مناسب و اندازه قطر لوله‌ها را در نظر گرفت. این موضوع رابطه مستقیمی با نوع سیستم انتخابی برای تهویه دارد. باید تمامی محدودیت‌های فیزیکی در زمان طراحی سیستم تهویه هوا لحاظ شود و همه فاکتورها به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

طراحی تاسیسات بهداشتی

تاسیسات بهداشتی شامل توزیع آب به طور مناسب و دفع فاضلاب می‌شود. در واقع هدف طراحی تاسیسات بهداشتی همین دو فاکتور مهم به‌حساب می‌آید. طراحی تاسیسات مکانیکی باید مطابق قوانین تعریف شده و استانداردهای مقررات ملی باشد تا قابل قبول باشند. در زمان طراحی تاسیسات بهداشتی باید سایز لوله‌ها بررسی شده و اگر مخزن، پمپ و سایر موارد مشابه در سیستم وجود داشته باشند، نوع طراحی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. یکی از اصلی‌ترین بخش‌های طراحی تاسیسات بهداشتی، دفع فاضلاب است. در واقع طراح باید بتواند سیستم دفع فاضلاب مناسبی را طراحی کند. لوله‌های سبک و سنگین، در نظر گرفتن شیب افقی لوله‌ها، در نظر گرفتن لوله‌های مربوط به آب باران و… را مدنظر قرار دهد که در طراحی تاسیسات بهداشتی حائز اهیمت هستند.

فاکتورهای مهم در طراحی تاسیسات مکانیکی

فاکتورهایی مانند دانش و تجربه طراح، نظر کارفرما، پیشنهادات ساکنین و مالک، شرایط آب و هوایی و… مواردی هستند که باید در زمان طراحی به آن‌ها توجه کرد؛ اما فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که فقط به طراحی تاسیسات مکانیکی اختصاص داشته و باید کالاً بررسی شوند. در ادامه مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

شماره

فاکتورهای مهم در طراحی تاسیسات مکانیکی

1

بحث مالی فاکتور مهمی است که با توجه به آن باید طراحی انجام گیرد.

2

موقعیت مکانی و جغرافیایی پروژه حائز اهمیت است.

3

شرایط اقلیمی اثرات مستقیمی بر پروژه دارند و باید در زمان طراحی آن را لحاظ کرد.

4

باید تمامی طراح‌ها و اقدامات بر اساس قوانین مقررات ملی ایران باشد.

فازهای طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

فاز اول: اولین فاز طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل بررسی شرایط آب و هوایی و محاسبه حداقل و حداکثر دما در زمستان و تابستان است. در این مرحله، کارشناسان باید شرایط آب و هوایی و کاربری ساختمان را با دقت بررسی کنند . شرایط اقلیمی، آب و هوایی و کاربری ساختمان تأثیر زیادی بر نوع تجهیزات و نحوه اجرای آنها دارد.

فعالیت‌های اصلی فاز یک طراحی تاسیسات مکانیکی عبارتند از:

  •  مطالعه شرایط جغرافیایی ساختمان و بررسی خصوصیات آب و هوایی مانند دمای هوا ، میزان رطوبت و …
  •  بررسی کاربری ساختمان
  • انتخاب تجهیزات و سیستم‌های تاسیسات مکانیکی مناسب برای پروژه با توجه به شرایط ساختمان و میزان هزینه

فاز دوم: در این فاز، محاسبات دقیقی درزمینه های بار‌های حرارتی و برودتی، تعیین قطر و اندازه لوله‌ها، نوع تجهیزات و مسیر عبور آن‌ها انجام می شود و نقشه اولیه مربوط به ساخت و اجرای تاسیسات مکانیکی ترسیم می شود.

فاز سوم: در فاز سوم نقشه‌های نهایی ترسیم می شوند، ساخت تجهیزات شروع شده و پروژه به مرحله تست می‌رسد.در تمام مراحل طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان، با استفاده از نرم افزارهای اتوکد،رویت مپ،کریر هپ، داکت سایزر و … انجام می‌شود.

فاز جهارم: چهارمین فاز، طراحی داکت است. داکت مجرای عمودی است که برای عبور لوله‌ها، سیم‌ها و کابل‌های تاسیسات مکانیکی، مانند لوله‌های آب، فاضلاب، گاز،جریان هوای سرد و گرم (کانال ها)، و همچنین سیم‌های برق و شبکه‌های مخابراتی، استفاده می‌شود.

 داکت‌ها معمولاً از جنس فلز، پلاستیک یا بتن ساخته می‌شوند و دارای اندازه‌ها و اشکال مختلفی هستند.

فرم درخواست خدمات

از طریق فرم زیر می‌توانید نوع خدمات مورد نظر خود را ثبت کنید. کارشناسان ما پس از بررسی در اسرع وقت با شما تماس خواهد گرفت

فیلد های "*" اجباری هستند

بخش های مورد نیاز طراحی تاسیسات مکانیکی

در یک سازه باید بدانید که چه بخش‌هایی نیاز به طراحی دارند و با کمک گرفتن از متخصصین مجرب، طراحی اصولی و استاندارد را انجام داد. بخش‌هایی که نیاز به طراحی دارند به شرح زیر هستند:

  • طراحی بار سرمایشی و گرمایشی ساختمان
  • انتخاب و طراحی بهترین منبع سرمایشی و گرمایشی
  • طراحی منبع و میزان آب گرم مصرفی
  • طراحی منابع آب مصرفی و ذخیره
  • طراحی سیستم اطفاء حریق
  • طراحی سیستم کانال کشی و لوله کشی

طراحی فازبندی تاسیسات مکانیکی در آرمهر

باید توجه داشت که برای انجام یک پروژه نمی‌توانید یکجا آن را اجرا کنید. در این شرایط طراح از فازبندی کمک می‌گیرد و پروژه مربوطه را به چند قسمت تقسیم می‌کند. در واقع این عمل باعث می‌شود تا مجری بتواند بهترین عملکرد را داشته باشد و مدیریت پروژه به راحتی انجام ‌دهد. طراحی فازهای مختلف سبب می‌شود تا اجرای پروژه بدون دردسر پیش رود. تاسیسات مکانیکی در حالت کلی سه فاز دارند که شامل فاز 1 و 2 و 3 می‌شوند. فاکتورهای قابل اجرا در هر فاز عبارتند از:

فاز

اقدامات مربوطه برای فازبندی

فاز 1

بررسی شرایط جغرافیایی سازه و شرایط اقلیمی

بررسی انواع تجهیزات تهویه مطبوع بر اساس شرایط اقلیمی

لیست کردن مزایا و معایب سیستم تهوع و ارائه بهترین نوع آن

بررسی جداول مربوطه برای تعیین کمترین و بشترین دما در فصول تابستان و زمستان

فاز 2

انتخاب و تعیین تجهیزات مورد نیاز

ترسیم کامل همه نقشه‌ها و ارائه دیتیل‌های مربوطه

محاسبه دقیق و کامل انواع بارهای حرارتی و برودتی

مشخص کردن اندازه و سایز لوله‌ها و همچنین محل دقیق خروجی هر لوله

فاز 3

طراحی نقشه‌های کارگاهی و ایجاد تغییرات لازم در آن‌ها

تمامی مراحل فوق توسط تیم مهندسی ما بررسی شده و طراحی تاسیسات مکانیکی شما کاملاً اصولی انجام می‌شود. شما می‌توانید با خاطری آسوده طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان خود را به تیم مهندسی آرمهر بسپارید و از کیفیت و ایمنی تجهیزات خود اطمینان حاصل نمایید.

Call Now Button